Schoolteam

DSC 7295site

Contact

3


Heistraat 255, 2610 Wilrijk
Tel.: 03/828.25.87
Fax: 03/825.54.82
GSM: 0488/ 87 59 18
Mail: directie@rozenkransschool.be

4


twitter 5

Kalender

Maart 2018
M D W D V Z Z
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Kleuterschool

JKA : thema vormen

DSCN7038

De voorbije week werden we ondergedompeld in het thema vormen ! Wat is er in onze klas allemaal rond ? Zie je ook een driehoek in de klas ? Zijn onze tafels rond of rechthoekig ? We maakten ook een vormen- mannetje ... kijk maar naar de foto's om onze werkjes te bewonderen. We vierden ook nog feest voor Bo haar 3de verjaardag en onze spelletjesnamiddag was weer gezellig !

OK : Talentenweek

tnopenklasdag

 

De oudste kleuters hebben er een geslaagde talentenweek op zitten. De kleuters konden op verschillende momenten kiezen voor een ZINTUIG. (Waar ze het beste mee kunnen werken.) Zo lieten ze dit "talent" verder ontwikkelen. Want in elke klas stond er een zintuig centraal. Bij juf Ann konden de kleuters VOELspelletjes spelen. Bij juf Lieve hebben ze hun KIJKtalenten laten zien. Bij juf Louise moest je zijn als je heel goed bent in LUISTERspelletjes. En bij juf Nikki kon je gaan PROEVEN en RUIKEN. Eén ding is zeker, talent hebben we gezien! ;-)

OKC : Stagiaire fotografie

stagaire fotografie

 

Hierna kwam Juf Lise een weekje bij ons in de klas spelen. Samen met haar leerden we over fotografie. Onze poppenkamer werd een echte fotostudio. We leerden met een fototoestel werken en hoe we moesten poseren voor de fotograaf.

JKC : vormen

20180220 094401

We ontdekten overal vormen in onze klas. De ramen en deuren zijn rechthoekig, maar ook ons speelgoed hebben verschillende vormen.We knutselden robots want robtos hebben ook veel vormen. De mama's en papa's kwamen ook een spelletje spelen in onze klas.

OKC : Een hol voor Mol

hol voor mol

De afgelopen weken hadden we wel heel speciaal bezoek in onze klas. Meneer mol kwam bij ons logeren omdat hij bang was in zijn donker hol. We gingen samen op zoek naar een nieuw huisje voor mol. We probeerden net zoals kikker onderwater te gaan wonen, maar er kwamen belletjes uit onze mond. Hierna zijn we bij spin gaan wonen, maar die woont in een plakkerig spinnenweb. We probeerden zelf een huisje op onze rug te bouwen zoals slak, maar in dat huisje konden we ook niet wonen. En met de kippen mee op stok gaan bleek ook niet zo gemakkelijk. Het was een heel fijn avontuur samen met mol. Samen vonden we een huisje waarin hij kon wonen…

OKC : Sinterklaas

sinterklaas

Eindelijk kon het aftellen beginnen. Hij komt, hij komt… SINTERKLAAS! Onze klas veranderde in het kasteel van Sinterklaas en zwarte Piet. Bakpieten, inpakpieten, stoombootpieten, spiekpietjes, Sinterklaas, … allemaal woonden ze in onze klas. Als verrassing gingen we samen varen op ‘de stoomboot van Sinterklaas’. Sinterklaas en zwarte Piet zijn ons niet vergeten! Op 6 december brachten ze een bezoekje aan onze school. We speelden met al dat leuks dat we van hen kregen en smulden van de koekjes.

OKC : Geluk voor kinderen

geluksvogels

De geluksvogel Sporo kwam op bezoek in onze klas. We leerden van hem mooi samenspelen en samenwerken. Met takken en ondersteboven hebben we nesten gemaakt in de klas. We leerden nog meer geluksvogels kennen tijdens het toneelstuk ‘Geluk voor kinderen’.

Juf Vicky bracht ook een bezoekje aan Emil, ze gaf hem het cadeau dat we voor hem versierden.

JKA : allerlei kiekjes

DSCN6943

Na de vakantie zijn we al druk begonnen met een verrassing voor papa te knutselen. We vierden ook feest voor Lily - Rose en Henri hun verjaardag ! We konden experimenteren met scheerschuim en verf en ontdekten de magneten in onze klas !

OKA : In onze klas

DSCF1600

 

In onze klas hebben we ons weer goed geamuseerd met spelen, knutselen, lezen, ...zalig

JK ABCD : klasdoorbrekend werken

IMG 20180126 093417

Klasdoorbrekend werken: zo leren we de kinderen van de andere klassen ook goed kennen, en we kunnen op de koop toe ook eens neuzen in die andere klassen, want daar is misschien ook leuk speelgoed??