rkteam2018 2019voorpagina

December 2018

Kerstbomen in de gang: Help ze mee versieren!

kerstbomen2018

Bijna Kerstmis (en kerstvakantie...!) en Eindejaar - Nieuwjaar! In de gang staan twee nieuwe kerstbomen te blinken en te fonkelen... Elke leerling - kleuter mag van thuis één kerstbal (voorzichtig!) meebrengen en die in de boom hangen (eventueel met wat hulp). Zo versieren we SAMEN onze rozenkranskerstbomen! (en tevens een kleine 'websitekijkcijfertest...)

Belangrijk nieuws 5-12-2018: Vandaag is Sinterklaas gearriveerd in de Rozenkransschool!

shutterstock 307356068

Vandaag, wij schrijven 5 december 2018, is Sinterklaas aangekomen op de Rozenkransschool. Via het dak en daarna langs de noodtrap bereikte hij de speelplaats, begeleid door vier zwarte Pieten. Die waren op zoek naar nieuwe schoenen, en ze gaven ook een demonstratie kunstrijden op de fiets. Waarschijnlijk zit er voor ieder (braaf) kind wel wat lekkers in de zak van de goede sint. En in de klassen is het vandaag... spelen! Zodra de persfoto's van onze journalist ter plaatse bij de redactie binnenkomen, zullen ze hier worden gepubliceerd! Stay tuned!

Werken in de Heistraat: Informatie BEREIKBAARHEID

omleiding

Plattegrond

Wegens werken aan de fietsdistrictenroute wordt de Valaartunnel afgesloten van 12 november tot en met 21 december. Vanaf 12 november tot 21 december 2018 werkt de aannemer in de Heistraat ter hoogte van de Dokter Veeckmanslaan en de Diepe Roet. De aannemer vernieuwt plaatselijk het voetpad en het fietspad. De aannemer zorgt voor een nieuwe oversteek ter hoogte van de Diepe Roet. Hinder: De tunnel voor de wagens (onder de A12) is afgesloten; De fiets-en voetgangerstunnel blijft toegankelijk; De Heistraat is afgesloten tussen de Frans de Cortlaan en de Laarstraat. Bussen van en naar het Valaar volgen een omleiding. U vindt meer info op delijn.be. INFO STAD - DISTRICT KLIK HIER

De achterrij blijft in voege, maar ouders kunnen hun auto niet parkeren in de Dr. Veeckmanslaan. Kinderen waarvan de ouders hun auto parkeren op het Rozenkransplein moeten dan tijdelijk met de voorrij mee. Voetgangers en fietsers kunnen wel langs de achteruitgang.

Dag van de jeugdbeweging 2018

DSCN2141bis

Dag van de Jeugdbeweging! Vrijdag 19 oktober 2018 fietst, tramt, treint en bust heel jeugdbewegend Vlaanderen in jeugdbewegingshemden, -t-shirts en -sjaaltjes door het land. Op die manier vieren we het engagement van duizenden jongeren die zich jaar in jaar uit inzetten om meer dan 240.000 kinderen en jongeren een jaar vol spel en plezier te bezorgen. Ook op de Rozenkransschool waren er heel wat kinderen in jeugdbewegingsuniform!

KLIK HIER VOOR DE VOLLEDIGE FOTO'S

Eerste verslaggeving van de STOKSKESLOOP 2018!

DSCN2015 kopie

De tweede stokskesloop! Editie 2018! Wat een enthousiasme! Iedereen zette zijn beste beentje voor en liep sponsogeld bij elkaar voor het kinderreumafonds, in het kader van de Warmste Week. Hoeveel toertjes liep jij? Er volgen nog foto's! (En financiële resultaten?) En dan nu: DE RESULTATEN: We zamelden zomaar even € 5468,96 in. Dat is een voorlopig bedrag... ongelooflijk niet? Proficiat iedereen!!!!

NB: Nogmaals voor de grijpgrage dieven: Er blijft geen cash op school liggen... Geen geld in de school aanwezig!!! There is no money at school!

Actie Lokale Politie: Ik ben een maat op straat 'Samen veilig naar school'

sticker

108 Antwerpse lagere scholen doen mee met de 'Maat op straat'-actie. Tot 21 oktober werken ze rond hoffelijkheid en verkeersveiligheid. Het is de bedoeling dat ze in deze periode zoveel mogelijk maten op straat zoeken bij hun ouders, grootouders, tantes, nonkels, buren ... en hen charters laten ondertekenen. De negen scholen die de meeste charters verzamelen (in verhouding tot hun leerlingenaantal) winnen een bezoek aan hun school van drie acteurs van de populaire televisiereeks 'De Buurtpolitie'.

Startviering 2018

20180910 105453

We steken van wal met al de Rozenkransschoolvrienden. We proberen met zijn allen een vaste koers te varen, we ondersteunen elkaar om onze bestemming te bereiken. Alle hens aan dek!

Ter info: Nieuwe documenten onder de rubriek 'Documenten voor ouders'

my documents

We melden even dat er onder 'Documenten voor ouders' (aanklikken in linkse menubalk hiernaast) een aantal nieuwe documenten zijn opgenomen. O.a. de infoboekjes voor de kleuterschool en de lagere school, én de aanvraag voor schooltoelage, alles in PDF, dus even downloaden wel.